Előfizetői tartalom

Begyújtotta a rakétákat a forint – Mi történt az év elején?

Nagy lendülettel kezdte a 2022-es évet a forint, alig egy hét alatt 3 százalékkal erősödött az euróval szemben, amivel ledolgozta tavaly összeszedett hátrányát. A néhány hete látott 370 feletti szintek után sokaknak meglepő lehet a magyar deviza száguldása. De meddig tarthat ez? Milyen forintárfolyammal számolhatunk idén?

Rákapcsolt a forint

Az év eleje óta már több mint 3%-kal erősödött a forint az euróval szemben, a néhány hete látott 370 feletti árfolyam után hétfőn már 357,8-nál járt a jegyzés. A fordulat azért is éles, mert így

a teljes tavalyi gyengülését ledolgozta a magyar deviza az euró ellenében.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Ráadásul a forint a régióban is felülteljesítő volt az elmúlt napokban, az év eddigi részében a lengyel zloty 1,2%-kal, a cseh korona pedig 2%-kal erősödött az euróval szemben. Vagyis amilyen vesszőfutással zárult a 2021-es év a magyar deviza szempontjából, olyan nagy lendülettel kezdte 2022-t.

Nagyot szólt a forint az év elején

  • Kevesen vártak ilyen évkezdést
  • Mi történt a forinttal?
  • Meddig tarthat ki a jó hangulat?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés