Előfizetői tartalom

Lassíthat a jegybank, de mit szól majd ehhez a forint?

Kedden ismét összeül a Monetáris Tanács és várhatóan csökkent majd az utóbbi hónapok 100 bázispontos kamatemelési tempóján, legalábbis többször utalt már erre Virág Barnabás az elmúlt hetekben. Ez az elemzők szerint nem jelenti majd a kamatpálya csúcsának csökkenését, egyre többen számítanak 8 százalék feletti kamatra idén. A pozitív reálkamattól viszont a tovább emelkedő infláció miatt elbúcsúzhatunk, így a forint sem fog egykönnyen magára találni. Ennek ellenére az elemzők idén már nem várnak 400 feletti történelmi csúcsot az euró árfolyamában.

Óvatosan a fékre léphet az MNB Az utóbbi hónapok 100 bázispontos kamatemelési tempó felével emelkedhet a jövőben az alapkamat – mondta a múlt héten Virág Barnabás, az MNB alelnöke. Az nem derült ki egyértelműen, hogy ezt már a keddi kamatdöntésre értette-e, de a piac negatívan reagált a jelzésre, hiszen a forint gyengülésbe kapcsolt. A hét második felében aztán ebben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés