Kéthetes csúcsra ugrott a forint - Letörte a fontos szintet

Portfolio
A 395 körüli keddi ingadozás után szerdán meglódult a forint az euróval szemben, és már délelőtt 393-ig jutott, aztán délután még tovább erősödött, így letörte az EUR/HUF a több hónapos emelkedő trendvonalat. A délelőtt közzétett eurózóna inflációs adat meglepően jó lett, mégsem mozgatta meg az eurót a dollárral szemben, és ugyanez történt a délutáni amerikai ADP foglalkoztatottsági adat után is. Az ISM szolgáltató szektori beszerzésimenedzser-index adat még hozhat kilengéseket ma délután.

392,5 forint közelében fejezi be a napot az euró

A forint majdnem 2,5 egységet erősödött.

Több mint 4 egységet erősödött a forint a dollárral szemben

A dollár árfolyama 362,3 forint, amely bő 1 százalékos gyengülést jelent a forinthoz képest.

329,3 forint körül jár az euró

A forint 2,5 egységgel erősödött az euróval szemben.

Itt a kéthetes forintcsúcs

Még tovább erősödött a délutáni kereskedésben a forint az euróval szemben, a jegyzések 392,6-ig süllyedtek, azaz kéthetes forintcsúcsot látunk. Ezzel egyre meggyőzőbben letörte a forint az emelkedő trendvonalat, amire reggel felhívtuk a figyelmet.

Kitartóan erősebb szinten a forint

A vártnál erősebb amerikai ADP foglalkoztatottsági adat nem mozgatta meg érdemben az euró/dollárt, a jegyzések 1,0780 körül ragadtak, így a forint az euróval szemben a 393-as szintnél ragadt. A dollár kurzusa ezzel együtt 364,3-ig bukott mostanra.

A vártnál erősebb az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai magánszektor munkahelyeinek száma márciusban 2023 júliusa óta a leggyorsabb ütemben bővült, ami az amerikai munkaerőpiac folyamatos élénkülését jelzi - jelentette szerdán az ADP bérszámfejtő cég.

A vártnál erősebb az amerikai munkaerőpiac

Megrántották a forintot, letörhetett a fontos szint

A délelőtti kereskedés során konkrét hír nélkül meglódult a forint: az euró jegyzései 395 közeléből 393 közelébe hullottak, majd 393,5 körülig visszaemelkedtek.

Ezzel a jelek szerint letörte az EURHUF a reggel emlegetett, alább is berajzolt emelkedő trendvonalat, mint fontos technikai szintet. Egyelőre még csak a nap fele telt el, így teljesen biztosra nem lehet kijelenteni a trendtörést, meg kell várni a fontos délutáni amerikai adatokat is.

Meglepően jól alakul az infláció Európában

Márciusban a várakozásokhoz képest is jól alakult és nagyot csökkent az infláció az eurózónában, ami a gazdaság gyengélkedésével együtt növelheti az esélyét az Európai Központi Bank kamatvágásának.

Meglepően jól alakul az infláció Európában

Fontos szinten billeg a forint

A hétfői magyar munkaszüneti nap mellett a délutáni amerikai makroadat okozott hirtelen dollárerősödést és forintesést, és emiatt nem törte le egyelőre az EURHUF az alábbi grafikonon berajzolt emelkedő trendvonalat, inkább csak napon belül megsértette. A vonal most 394,7 körül húzódik, és éppen itt billeg az árfolyam. A 11-kor megjelenő eurózóna inflációs adat, majd a negyed 3-as ADP foglalkoztatottsági adat, aztán a 4-kor érkező ISM szolgáltató szektori akvititási adat mind hozhat akár komolyabb kilengéseket is az euró/dollárban és azon keresztül a forint árfolyamában is.

Fontos szinten billeg a forint

Az euróval szemben jelenleg a 394,97-es szinten áll a jegyzés.

A dollárral szemben hétfőn már hathavi mélyponton is járt a forint, ezt követően azonban szerda reggelre a 366,57-es szintig erősödött vissza a forint a zöldhasúval szemben.

A bevezetőben már említett negatív irányú dollárkorrekció feltörekvő piaci deviza révén segítheti a forint erősödését, a tengerentúlon azonban az elmúlt napok kommentárjait követően azonban nagy a bizonytalanság a várt kamatvágással kapcsolatban.

Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF