Előfizetői tartalom

Nagyon szubjektív vélemény az adóreformról

Madár István
Az utóbbi időben erős türelmetlenség fog el, amikor az adóreformmal kapcsolatos híreket hallgatom. Korábban elhatároztuk, hogy a kérdésről legközelebb már csak akkor szólalunk meg, amikor a kormány előáll az elképzeléseivel. Már a címet is megelőlegeztük: "Reform helyett gyávaság". Ahogy hírlik, ezen nem nagyon kell változtatni, de most mégis billentyűzetet ragadunk, mert a reform körüli szakmai és kormányzati közbeszéd véleményünk szerint olyannyira félrecsúszott, hogy amellett nem tudunk elmenni szó nélkül.

A szakmában dogmává nemesedett az a nézet, hogy a hazai adórendszer problémáinak megoldása a munkát terhelő elvonások mérséklésével képzelhető el. Ezzel nem is lehet vitatkozni, ám az ebből mechanikusan levont következtetéssel, miszerint az adófajták közötti átsúlyozással lehet megoldani a problémát, annál inkább. Alapvetően ugyanis nem a munkajövedelem után fizetendő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái