Előfizetői tartalom

Nagyon szubjektív vélemény az adóreformról

Az utóbbi időben erős türelmetlenség fog el, amikor az adóreformmal kapcsolatos híreket hallgatom. Korábban elhatároztuk, hogy a kérdésről legközelebb már csak akkor szólalunk meg, amikor a kormány előáll az elképzeléseivel. Már a címet is megelőlegeztük: "Reform helyett gyávaság". Ahogy hírlik, ezen nem nagyon kell változtatni, de most mégis billentyűzetet ragadunk, mert a reform körüli szakmai és kormányzati közbeszéd véleményünk szerint olyannyira félrecsúszott, hogy amellett nem tudunk elmenni szó nélkül.

A szakmában dogmává nemesedett az a nézet, hogy a hazai adórendszer problémáinak megoldása a munkát terhelő elvonások mérséklésével képzelhető el. Ezzel nem is lehet vitatkozni, ám az ebből mechanikusan levont következtetéssel, miszerint az adófajták közötti átsúlyozással lehet megoldani a problémát, annál inkább. Alapvetően ugyanis nem a munkajövedelem után fizetendő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés