Előfizetői tartalom

Kórházak: valamit valamiért

Az év hátralévő részében a kiszámíthatóság jegyében telhet el a kórházak finanszírozása, elméletileg. Októbertől ugyanis havi fix összeget kapnak az intézmények, ám ettől még a rendelkezésre álló forrás nem növekszik. A fix előirányzatos módszer nem újdonság a magyar kórház-finanszírozás történetében, a kérdés, hogy mi lesz a jövőben a teljesítménnyel.

A gazdasági és pénzügyi válságáról híres 2009-es év azt is megmutatta, hogy az egészségügyben többféle finanszírozási technika létezik: áprilistól ugyanis a vegyes finanszírozási rendszer váltotta fel a teljesítményvolumen korlátot, és októbertől a bázis alapú finanszírozásra térne át az ágazat. Hogy is volt eddig? Az idei év első pár hónapjában az (aktív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés