Előfizetői tartalom

Hogyan lehet sikersztori Magyarország?

Madár István
A magyar gazdaságról leggyakrabban a sérülékenység szó jut eszünkbe, az eladósodás, az árfolyamingadozások és a recesszió. Pedig meglátásunk szerint több olyan tényező is van, ami alapján akár sikertörténetként is lehetne tálalni a helyzetet. A kormányzati kommunikáció azonban nem érdekelt néhány korábbi eredmény elismerésében, illetve a gazdaságpolitikai mozgástér kiharcolásának szándéka is más irányba vitte az eddigi megnyilatkozásokat. A piaci nyomás és az EU hajthatatlansága azonban a korábbi gazdaságpolitikai törekvések újragondolására késztették a kormányt, és ehhez most már a kommunikációnak is igazodnia kell. A szerencsés az lenne, ha a kormányzat az önkormányzati választások után még erőteljesebben váltana. Akkor már a politikai racionalitás sem lesz gátja annak, hogy a gazdaságról kedvezőbb képet mutassunk a mostani, "csontvázazós" időszak után. Éppen ezért érdemes áttekinteni, mitől is lehet sikersztori Magyarország.

Az akut válságkezelésből felriadva Nyugat-Európa államai és az őket finanszírozó befektetők rádöbbentek: a következő évek a súlyos adósságspirálból való kikászálódásról, nyögvenyelős, fájdalmas kiigazításokról, politikai áldozatokról fognak szólni. Ebben a környezetben a magyar gazdaság külső megítélése kiemelten fontos, hiszen az erőteljesen eladósodott...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái