Előfizetői tartalom

Derült égből Varga-csomag - Csak minek?

A ma bejelentett költségvetési kiigazítási csomag erősíti a gyanút, hogy a költségvetés - a tavalyi példás fegyelem ellenére - folyamatos kihívásokkal küzd. Ezúttal már közvetlenül a lakosság pénztárcáit érintő intézkedések születtek, ám ezzel együtt sem látszik, hogy a növekedési potenciált javítaná a program. Éppen ezért, amennyiben mégsem a költségvetés bajaira, hanem új költekezésre kell a pénz, akkor sem látszik a hasznok és költségek pozitív egyenlege.

Két magyarázat lehetséges, miért volt szükség arra, hogy - képzeletben immár a hetes sorszámmal ellátott - kiigazító csomagot jelentsen be a kormány a 2013-as évre. Egyik magyarázat sem az, hogy a héten az Ecofin dönt a magyar túlzottdeficit-eljárásról. Az új csomag ugyanis már egyáltalán nem befolyásolja a (biztosan pozitív) döntést, sőt, attól sem kell rettegni, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés