Előfizetői tartalom

Merkel hatalmas győzelmet aratott, mégis vannak aggályok

Angela Merkel mosolyogva vette tudomásul "szuper" győzelmét, ami az euró árfolyamát is enyhe erősödésre bírta. Azt még nem tudjuk, hogy a kancellárasszony pártja kivel kíván majd koalícióra lépni, miután korábbi szövetségesét elvesztette, a szociáldemokraták pedig egyelőre vonakodnak. Merkel megítélése kissé ambivalens, mert bár a piac a győzelmének láthatóan örült, sok elemző mégis a belföldi reformfolyamatok teljes befagyásától tart. Úgy tűnik a kancellárasszony valóban nem tervez nagyszabású átalakításokat végrehajtani a hazájában egyelőre, most csak a saját maga okozta energia-áremelkedéssel kezdene valamit. Márpedig több elemzés is rámutat Németország lappangó gyengeségeire, mint amilyen az öregedő társadalom vagy az elmaradó beruházások. 2013.09.16 06:30 Merkel megtarthatja Európa pórázát 2013.09.22 19:46 Nagykoalíció vagy abszolút többség?

Angela Merkel átütő győzelmet aratott vasárnap, pártjával egészen pontosan 41,5 százalékát szerezte meg a szavazatoknak, míg a Peer Steinbrück vezette ellenzék pusztán 25,7 százalékot. Ezzel a teljesítménnyel Merkel Helmut Kohl újraegyesítéskori győzelmét idézi, úgy látszik a napi több kampányállomás meghozta a gyümölcsét. Saját maga szupernek nevezte a győzelmét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés