Előfizetői tartalom

Teljesítik Orbán álmát, erre készül a kormány

Első ránézésre rendkívül ügyes kommunikációs trükknek tűnik Varga Mihály keddi bejelentése a nullás költségvetésről. Ezzel a határozott elköteleződéssel ugyanis a hitelminősítőket is leveheti a kormány a lábáról, annak ellenére, hogy fontos részleteket nem árult el még legújabb tervéről a kormány. A javuló államháztartási folyamatok mellett nem is tűnik elérhetetlennek a miniszterelnök nagy terve, azonban a kabinet eddigi ígéretei és a 2018-as választások közeledte épp a nullás költségvetés ellen hat. A jelenlegi gazdasági környezetben viszont indokolt lehet a nullás költségvetés felé történő haladás és a nagyobb szigor, így a kormány legújabb szándéka ebből a szempontból üdvözlendő.

Orbán álmaOrbán Viktor miniszterelnököt már legalább másfél éve foglalkoztatja a nullás költségvetés ügye. Leginkább az zavarja a korábbi és elmúlt napok nyilatkozata alapján, hogy az állam többet költ, mint amennyit keres (az ország annyi pénzt költ el közkiadásaira, amennyi adó- és járulékbevétele keletkezik) és amíg nem nulla ez az egyenleg, addig az államadósság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés