Előfizetői tartalom

Ez állhat a kormány és Matolcsyék éles fordulata mögött

Portfolio
A forint gyengüléséhez és a rövid hozamok átmeneti csökkenéséhez vezethet az, hogy az utóbbi hetekben jelentősen megváltozott a kormány és a jegybank politikája - vélekedik Peter Attard Montalto, a Nomura londoni elemzője. A szakember legfrissebb anyagában kiemeli, hogy a korábbiakkal szemben a kormány lazább költségvetési politika felé mozdult el, az MNB viszont kevésbé tűnik elszántnak.

A magyar kormány a korábbi fegyelmezett fiskális politika felől elmozdult egy lazább, a növekedésre jobban koncentráló politika felé. Ezzel párhuzamosan pedig a jegybank már nem akar annyira kamatot vágni. Attard Montalto szerint ezt a kettősséget legegyszerűbben úgy lehet lekereskedni, ha a forint gyengülésére és a rövid magyar hozamok átmeneti csökkenésére számítunk.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés