Előfizetői tartalom

A saját sírjukat ássák a britek, ha teljesen hátat fordítanak Európának

Már egy hónap sincs a brit uniós tagságról szóló népszavazásig. Legutóbb azzal foglalkoztunk, milyen lehetséges forgatókönyvek jöhetnek a voksolás után az eredmény függvényében, most pedig azt nézzük meg, milyen hatása lehetne a brit gazdaságra annak, ha a választópolgárok többsége az EU-ból való kilépésre szavazna. Abban szinte minden elemzés egyetért, hogy legalább átmenetileg negatívan érintené Nagy-Britanniát a kilépés, a kérdés az, hogy a kilépést támogatók által hangoztatott jövőbeli előnyök elég erősek-e ahhoz, hogy az azonnali hátrányokat ellensúlyozzák.

A bizonytalanság a legnagyobb ellenségMúlt heti cikkünket azzal fejeztük be, hogy ha a brit választópolgárok többsége az Unióban maradás mellett voksol, akkor viszonylag egyszerű a képlet, hiszen "csak" a februárban kialkudott uniós reformokat kell törvénybe önteni. Ha azonban az elszakadáspártiak kerülnek fölénybe, akkor sokkal nehezebb megmondani, mi jöhet, erre az esetre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés