Előfizetői tartalom

Jön az autógyártás új korszaka Magyarországon

Az Audi év eleji, illetve a Mercedes mai bejelentése egyértelművé teszi, hogy nincs vége Magyarországon az autógyártás felfutásának. A következő években akár 50%-kal is növekedhet a magyar szalagokról leguruló gépkocsik száma. A járműgyártó fejlesztések önmagukban az export 10%, illetve a GDP 2% körüli emelkedését hozhatják az évtized második felében.

Az idei járműipari növekedési kilátásokat lényegesen visszafogottabbaknak ítélték a szakértők a megelőző évekhez képest. Ennek oka, hogy az idén már a kapacitások csúcsa környékén termeltek a nagy autógyáraink, így felmerült az is, hogy a magyar gazdaság egyik legfontosabb (sőt, a válság után egy ideig az egyetlen) növekedési motorja leáll. Ezt a sztorit ingatta meg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés