Előfizetői tartalom

Ma megnyomják a gombot a britek, aztán fejest ugranak a bizonytalanba

Várhatóan szerdán hivatalosan is elindítja a kilépési folyamatot a brit kormány azzal, hogy aktiválja az EU-alapszerződés 50. cikkelyét, és ezzel kéri az ország kilépését az Unióból. Hasonlóra korábban nem volt példa, a tavaly nyári népszavazás óta eltelt időben az látszott, hogy biztosan lesz három-négy olyan kardinális kérdés, amivel kapcsolatban éles vita várható London és Brüsszel között. Az egész kilépési folyamatra elvileg két év van, de az meghosszabbítható. Főleg a néhány kulcsterületen múlhat, hogy mennyire lesz zökkenőmentes a megegyezés és hogyan alakul majd a két fél jövőbeli viszonya.

Nem kapkodták el a britekTöbb mint fél évvel ezelőtt, tavaly június 23-án tartottak népszavazást Nagy-Britanniában arról, maradjon-e az ország az Európai Unió tagja. A választópolgárok mintegy 52 százaléka a kilépésre voksolt, amibe bele is bukott a brit kormány. A fentiek után talán meglepő, hogy a hivatalos kilépési folyamat csak most kezdődik, de a Theresa May vezette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés