Előfizetői tartalom

Félelmetes háború tombol Európa határában - íme 10 szuperfegyver, amivel odacsaphatnak

A múlt héten török csapatok támadták meg a kurdok által ellenőrzött, egyébként Szíriához tartozó Afrint. Az invázióval a NATO második legnagyobb hadserege teljesen szembemegy a szövetség érdekeivel, sőt az Egyesült Államok által felfegyverzett és kiképzett kurdok ellen nyílt háborút indított. Mindezt a régiós amerikai érdekek legnagyobb ellenlábasával, Oroszországgal koordinálva kezdték meg Erdogan katonái. Vannak, akik az Olajág hadművelet miatt erősen elkezdtek aggódni, hogy Törökország szakítani készül a NATO-val és inkább az orosz érdekszférába csatlakozna, ahol támogatást nyerhet a kurdok ellen viselt háborújához és területszerzési igényeihez. Egy ilyen átállással - bármilyen kis esélye is van -, a NATO rengeteget vesztene, nemcsak előerő és ütőképesség szempontjából, hanem technológiailag is. Bemutatunk tíz török fegyvert, amely viszonylag korszerűnek számít és finoman szólva is előnytelen lenne a NATO-nak, ha netán az orosz érdekszférában kötne ki.

10-8. Leopard 2Görög Leopard 2A6-osok egy parádén. Fotó: ShutterstockA német Leopard 2-es általános harckocsikat a világ egyik legjobb tankjának tartják, Törökország 2005-ben vásárolt a Bundeswehrtől körülbelül 350 darabot belőlük. A megvásárolt tankokat a török ASELSAN modernizálta is. Az afrini invázió kezdete óta számos sajtóorgánumot bejárták a képek, ahogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés