Előfizetői tartalom

Exkluzív: a világhírű közgazdász szerint ez nem kereskedelmi háború, inkább egy játszma

Nem hiszem, hogy globális kereskedelmi háború törne ki - nyilatkozta Willem Buiter, a Citigroup egykori vezető közgazdásza a Portfolionak a Donald Trump amerikai elnök által bejelentett importvámok kapcsán. Ha mégis, az minden országra negatív hatással lenne, mondta a közgazdász, aki jelenleg különleges gazdasági tanácsadónként dolgozik a Citinél. A neves szakember a múlt héten járt Budapesten és a Portfolionak adott interjújában kifejtette: Magyarország egy kis csoda, mert még soha nem látott olyan országot, amely két számjegyű bérinfláció mellett is a cél alatt tudta volna tartani az inflációt.

Portfolio: Sokan úgy vélik, hogy a Donald Trump amerikai elnök által bejelentett importvámok kereskedelmi háborút robbanthatnak ki. Mennyire reális veszély ez? Willem Buiter: Remélem, hogy nem reális. Szerintem valószínűtlen egy ilyen forgatókönyv. Valószínűbbnek tartom, hogy amit most látunk, azok kis kereskedelmi csörték, mintsem egy nagyon káros kereskedelmi háború. Ugyanis...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái