Előfizetői tartalom

Új online csodafegyver került a NAV-testvér kezébe

Csiki Gergely
Egyedülálló, nemzetközi összevetésben a leginkább előremutató, úttörő, Magyarország a globális élbolyban - tömören és röviden így jellemzik szakértők a július elsején élesben is elindított online számlázó programok rendszerét, melynek következtében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal valós időben rálát a cégek számlaforgalmára bizonyos összeg felett. A vizsgált számlaforgalom összértéke elérheti az 50 ezer milliárd forintot és az élesedés után célzottabb ellenőrzéseket hajthat végre a NAV, tovább fehéredhet a gazdaság és növekedhetnek az áfabevételek. Jelentős idő volt a felkészülésre a hosszú tesztidőszaknak köszönhetően, azonban az egész rendszer alapját jelentő séma még az utolsó napokban is változott, a regisztrációs felület is nemrég vált csak elérhetővé. Nem meglepő módon sok cég az utolsó pillanatra hagyja az átállást, az alaposabban előkészülő, de az átállással nem minden tekintetben sikeres vállalkozások számára pedig méltányosságot ígér a Pénzügyminisztérium.

Széleskörű szakértői körképünkben, oldalanként tematikusan mutatjuk az intézkedés jelentőségét, várható hatásait és a magyar adópolitika várható jövőbeni irányát. Miben rejlik a magyar megoldás jelentősége? . Kovács Zsolt, igazgató, adótanácsadás, KPMGA bevezetésre kerülő magyar megoldás lényege, hogy a számla kiállításakor a számlázási és elszámolási...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái