Előfizetői tartalom

A könyv, amely alapján megérthető, mit miért tesz a kormány

A sikernek nincs általános receptje, a sajátos problémákra igenis sajátos, egyedi válaszokat kell adni – hangzott el Orbán Balázs, a Miniszterelnökség stratégiai államtitkára részéről az „Ezer éve Európa közepén. A magyar állam karaktere” című könyv bemutatóján a Magyar Tudományos Akadémián. A miniszterhelyettes, valamint Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium ügyvezető igazgatója által szerkesztett kötet kimondott célja, hogy bemutassa, az elmúlt ezer évben hogyan gondolkodtak a magyar államról, és ezt a filozófiát hogyan lehet alkalmazni, amikor a mai magyar politikai és gazdaságpolitikai döntések hátterét akarjuk megérteni.

A sajátos magyar stratégia Szalai Zoltán és Orbán Balázs megnyitójával vette kezdetét a mintegy 30 tanulmányt felvonultató könyv bemutatása. Ezt egy kerekasztal-beszélgetés követte, amelynek résztvevői azt a kérdést próbálták meg körüljárni, hogy valóban van-e sajátos karaktere a magyar államnak. A tanulmányok szerzői között van Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés