Előfizetői tartalom

Totális káosz: találtak még 11 ezer magyart Nagy-Britanniában

Fél év alatt 11 ezerrel nőtt az Egyesült Királyságban élő magyarok száma – derül ki a brit statisztikai hivatal (ONS) friss adataiból. Mindez azért meglepő, mert az utóbbi években inkább hazavándorlást láttunk, 2018-ban például jelentősen csökkent a szigetországban élő magyarok száma. Ez újabb jele annak, hogy a brit statisztikai hivatal adataival valami gond van. Erre utal a Brexit miatti kötelező regisztráció is, hiszen a regisztrált magyarok száma már majdnem annyi, amennyien hivatalosan 2018 végén az országban éltek.

Hirtelen talált még 11 ezer magyart az ONS Június végén 88 ezer magyar nemzetiségű ember élt az Egyesült Királyságban – derül ki az ONS november végén közölt adatából. Ez azért meglepő, mert 2018 végén a hivatalos statisztika 11 ezerrel kevesebb honfitársunkat regisztrálta az országban. Tavaly hirtelen a 98 ezres korábbi csúcsról esett vissza több mint 20 ezerrel a szám....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés