Előfizetői tartalom

Nem bűvészkedünk az állami vagyonnal (Interjú Bártfai-Mager Andreával)

Következetes, ciklusokon átívelő állami vagyongyarapítást hajt végre a kormány – mondta a Portfolio-nak adott interjújában Bártfai-Mager Andrea. A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter sok más mellett a Magyar Posta és a tömegközlekedési cégek jövőjéről, illetve a Mátrai Erőművel és a takarékszövetkezeti integrációval kapcsolatos kormányzati álláspontról is részletekbe menően beszélt nekünk. Megkérdeztük azt is, meddig és mi alapján választják ki a Budapest Bank új tulajdonosát.

Azt ígérte a kormány az EBRD-vel és az Erstével aláírt emlékezetes szándéknyilatkozatában, hogy három éven belül értékesíti a Budapest Bankot. Öt év telt el azóta, mivel magyarázza ezt a jelentős csúszást? Az értékesítésre tett kötelezettségvállalásunkat továbbra is fenntartjuk, viszont egy bankot akkor kell eladni, amikor a legtöbbet kínálja a befektetőjének....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés