FONTOS Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk
 
Előfizetői tartalom

A napenergia a jövő sztárja, még nem késő befektetni, mutatjuk az izgalmas lehetőségeket

A megújuló energiák egyre fontosabb szerepet fognak betölteni a következő években, és különösen a napenergia lehet az, amelyik a legnagyobb mértékben bővülhet az évtized során. Ennek köszönhetően sokan a napenergiával kapcsolatos részvényekbe fektettek bele, és ez az árazásokban is meglátszik. Ez nem azt jelenti azonban, hogy minden részvény egyformán is drágult, ezért megvizsgáltuk a legnagyobb napenergiás cégeket, hogy melyek papírjai kínálhatnak még vonzó befektetési lehetőségeket.

A legfontosabb energetikai témákról, az olaj- és a földgáz jövőbeni szerepéről, az energiaátmenet kihívásairól, a megújulók térnyeréséről szó lesz az Energy Investment Forum 2020 konferenciánkon is, ahol az előadók között szerepel Dr. Kaderják Péter, energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár és Varró László, a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) vezető közgazdásza is.

Gyorstalpaló: a napenergia lehet az évtized nyertese

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) nem régen kiadott World Energy Outlook 2020 jelentése szerint a következő évtizedben jelentősen bővülhet a napenergia szerepe, különösen a villamosenergia-termelés területén. Ezek között szerepe van nem csak a társadalom változó szentimentjének, hanem a támogató politikai környezetnek is, az alacsony tőkeköltségeknek, illetve a technológiai fejlődésnek is.

Mindezeknek köszönhetően számos országban a napenergia vált az egyik legolcsóbb áramtermelési forrássá.

Az IEA jelentése szerint a globális árammix az alábbiak szerint alakulhat:

Miről szól még a cikk?

  • Melyek a szektor legnagyobb vállalatai?
  • Hogyan néznek ki árazási szempontból?
  • Mely részvények lehetnek a legjobbak és miért?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés