Előfizetői tartalom

Oroszi Beatrix és Jakab Ferenc is a negyedik hullámtól tart

Csiki Gergely
Oroszi Beatrix epidemiológus és Jakab Ferenc virológus is egyetértett abban a Miérted című portál élő csütörtök esti beszélgetésében, hogy várható egy negyedik járványhullám a koronavírusban. Oroszi Beatrix szerint ezt az új variánsok indíthatják el és arra figyelmeztetett, hogy ha csak oltunk, akkor az nem elegendő a negyedik hullám kivédésére. A szakemberek beszéltek az indiai járványterjedés tanulságairól, az új variánsok szerepéről, a magyarországi újranyitás következményeiről és arról is, hogy mikor lehet vége a pandémiának.

Negyedik hullám: miért ne jönne? Ez a vírus képes adaptálódni a mindenkori védelmi intézkedéseinkhez. Vannak variánsok ugyanis, amelyek képesek kikerülni a vakcinákat - mondta Oroszi Beatrix, aki szerint nem szabad kifelejteni a számításokból, hogy jöhetnek még új variánsok. Ha csak oltunk, akkor az nem elegendő a negyedik hullám kivédésére - figyelmeztetett az epidemiológus....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái