Előfizetői tartalom

Megvan a 4 millió beoltott: vendégek haragja zúdulhat a most nyitó szállodákra

Újra fogadhatnak turistákat is a hazai szállodák, miután elérte a 4 milliót az oltottak száma. A májusi nyitás aranyat ér a szálláshelyadók számára, mert már a legnagyobb cégek is az anyagi tartalékaik végét járták. A veszteségeket még megbecsülni sem lehet. A legnagyobb kérdés most az, hogy milyen munkaerővel tudnak nekivágni a szállodák az új időszaknak. Sok munkavállaló tart ugyanis attól, hogy szinte megismételjük a tavalyi évet, és a járvány erősödése miatt ősszel újra zárni kell. Higiénia, védettségi igazolvány és bérharc lehetnek a kulcsszavak a főnixmadárként újjáéledő szállodaiparban.

Majdnem 7 hónapnyi ínséges időt hagyhat maga mögött a hazai szállodaipar, miután újra fogadhatnak turistákat a szektorban. Tavaly november 10-e óta csak üzleti utazás vagy oktatási célból fogadhattak vendégeket. Ilyen vendég persze alig volt, de azért találtunk olyan apartmanhotelt, amelyik néha így is ki tudta adni a szobáit. Harc a védett vendégekért Olyannyira ráfeküdhetnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés