Előfizetői tartalom

Nem minden rendezvény egyforma, fokozatosan kellene nyitni itt is - Interjú Ganczer Gáborral

Jelenleg nincs világos és értelmezhető kormányzati kommunikáció arra, hogy mikor és hogyan lehet ismét rendezvényeket tartani Magyarországon. Jellegükből adódóan azok más-más járványügyi intézkedéseket kívánnának, így indokolt lenne különbséget tenni a rendezvények között, tehát más-más nyitási szinthez is kellene hozzárendeli azokat. Ganczer Gábor, a Magyarországi Rendezvényszervezők és szolgáltatók Szövetsége (MaReSz) elnöke szorgalmazza, hogy mielőbb megoldják azt, hogy kiszámítható és tervezhető legyen a belföldi rendezvényszervezés, amely nagyon sok, mintegy százezer embernek ad munkát, ezer milliárd forint árbevételt termelt 2019-ben, több mint 5000 cég él a szektorból, A Hungexpo Zrt. vezérigazgatója a Portfolio-nak adott interjúban felhívta a figyelmet saját őszi rendezvényük példájára. A tavalyi Construma bebizonyította, hogy megfelelő biztonsági előírások mellett, jól kontrollált körülmények között az üzleti rendezvényszervezés a pandémiás időszakban is megoldható.

Több mint egy éve tart a koronavírus-járvány. Az elmúlt hónapokban rengeteget lehetett hallani arról, hogy egyes szektorokat, főleg a vendéglátást és turizmust, nagyon megviselte a válság. De mi történt a rendezvényszervező szektorban? A rendezvényszervezés az a szektor, amelyik elsőként térdelt le és legutoljára áll majd fel, ez érvényes mind a hazai, mind a nemzetközi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés