Előfizetői tartalom

Hiába lépett a fékre a Fed, még egyáltalán nem lélegezhet fel

Portfolio
Ezen a héten ismerteti a KSH az októberi magyar inflációt, s nagy esély van rá, hogy a szeptemberi 5,5%-os éves drágulást meghaladja majd az októberi adat. A héten ezen kívül külkereskedelmi és ipari statisztikák érkeznek, külföldön pedig az amerikai inflációra érdemes figyelni. Utóbbi nagyon fontos közlés lesz, a vártnál jelentősebb áremelkedés ugyanis erősítheti a várakozásokat a Fed kamatemelésével kapcsolatban. A Fed ugyanis hiába indította el az eszközvásárlási program kivezetését, a befektetők további szigorítást várnak, és jövőre több kamatemelést is áraznak. Ha magas inflációt közölnek szerdán, az erősítheti ezeket a várakozásokat.

Hétfőn idehaza az MNB teszi közzé a nemzetközi tartalékok októberi alakulását, valamint a rezidens kibocsátású értékpapírok statisztikáit is ismerteti a jegybank. A KSH reggel közzéteszi a külkereskedelmi termékforgalom szeptemberi alakulását, amire ezúttal kiemelten érdemes figyelni, az augusztusi adat ugyanis hatalmas hiányt hozott. 2021. november 8-14. makronaptár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés