FONTOS Figyelem! Ezekkel a receptekkel kopasztják meg a magyarokat, íme a csalók aljas húzásai
 
Előfizetői tartalom

Mennyire fog fájni a magyar gazdaságnak az ukrán háború? – Íme, néhány fontos ábra

A magyar gazdaság exportteljesítményének csak kis része irányul az orosz-ukrán konfliktus piacaira és ez lényegében az egész régióra igaz, így csupán külkereskedelmi szempontból várhatóan korlátozottak lesznek az orosz-ukrán háború negatív hatásai. Természetesen a nyugati szankciók pontos tartalma ezen érdemben változtathat. A nagyobb sérülékenységi csatorna az importnál, konkrétan az energiaimportnál mutatkozik, hiszen a régió nagy része lényegében teljesen ki van téve az orosz olaj- és gázimportnak.

A KSH adatai alapján 2021 első tizenegy hónapjában a teljes kivitelünk kevesebb, mint 4%-a talált vevőre Ukrajnában vagy Oroszországban. Ezen belül az ukrán kitettségünk volt nagyobb: 2,2%. Az orosz piacokat elsősorban az esetleges árupiaci szankciók kivetése esetén veszíthetik el a magyar vállalatok, míg Ukrajna esetében a gazdasági összeomlásból fakadó drasztikus keresletvisszaesés...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái