Előfizetői tartalom

Többezer kilométerről érkeznek Magyarországra a dolgozók

A munkaerőhiány már nemcsak a képzett szakemberek szintjén tetten érhető, hanem kezd olyan méreteket ölteni, ami az ország versenyképességét is kedvezőtlenül érinti. Több munkaerő-kölcsönző cég vezetőjével beszéltünk, akiknek korábban elég volt 6-800 kilométerről, Szerbiából, Romániából vagy Ukrajnából hozni a dolgozókat, ma már nem ritka a vietnámi, a thaiföldi, az indai vagy éppen a fülöp-szigeteki dolgozó. A kormányzati könnyítéseknek köszönhetően már újabb kilenc országból, főként délkelet-ázsiai államokból jöhet majd a friss munkaerő. Az egyre erőteljesebb munkaerőhiány miatt égetően szükség van az új dolgozókra, főként az ipari, logisztikai és nem egy esetben a mezőgazdasági cégek számára. Az orosz-ukrán konfliktus megnehezítheti ugyanakkor az ukrán munkaerő behozatalát a következő hetekben, valamint erősen rányomhatja a bélyegét a már itt dolgozó ukrán munkavállalók hangulatára, hiszen folyamatosan aggódnak az otthonmaradt családtagjaikért.

Számos vállalat nyitott a külföldi munkaerő behozatalára, a feladat azonban egyre nehezebb, így véli az egyik nagy munkaerőközvetítő cég vezetője. „Míg korábban 600-800 kilométeres körzetben már lehetett találni megfelelő jelentkezőket, most el kell menni akár 1800-2000 kilométerre vagy még távolabbra is, hogy nagyszámú minőségi munkaerőt tudjunk megszólítani” – magyarázza a munkaerő-kölcsönző vállalkozások kihívásait Mihályi Magdolna, a Jobtain HR Szolgáltató Kft. ügyvezetője. Szerinte a problémát ma már az is fokozza, hogy sokszor a külföldi munkaerő is vándorol az országon belül. „Az ukrán munkaerő már évek óta jár Magyarországra dolgozni. Megközelítőleg 40-50 ezren lehetnek. Már van helyismeretük és biztonságérzetük. Könnyen szerződtethetőek, de ha valamelyik cég több pénzt ígér, könnyebben is váltanak” – adott egy újabb megvilágítást a munkaerőszervezési problémákról Mihályi Magdolna.

Pham Ngoc Chu, a DC Handel Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezetője is már több éve foglalkozik munkaerő importtal. „Eddig Vietnamból hoztunk be munkaerőt Magyarországra. Most bővítjük a forrásokat. A toborzásunkat kiterjesztjük Indiára, Malajziára, Bangladesre, Myanmarra és a Fülöp-szigetekre is. Ezekből a térségekből többnyire betanított munkára jellemző a toborzás” – vázolta az új üzleti igényeket Pham Ngoc Chu. A cégvezető úgy látja, hogy a koronavírus-járvány előtt egyrészt a gazdaság meredek fejlődése miatt, másrészt a magyar munkaerőpiacon tapasztalható munkaerő-elvándorlás miatt keletkezett egy nagy foglalkoztatási űr. Ez rákényszerítette a magyar munkaadókat arra, hogy harmadik országokból fogadjanak be munkaerőt.

A Covid csillapodásával a magyar munkaerőpiac teljesen felbolydult. Súlyos munkaerőhiány keletkezett. Nagyon sok cég fejlődni szeretne, vagy egyszerűen csak folytatni akarják a termelésüket

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés