Előfizetői tartalom

Egyre több ukrán menekült talál munkát Magyarországon

Eddig több mint 7 ezer ukrán menekült folyamodhatott menedékes státuszért a magyar hatóságokhoz, és párszáz ember állhatott könnyített eljárás révén munkába. Főleg a hiányszakmákban várnák a cégek ezeket a dolgozókat tárt karokkal. Mérnökökre, technikusokra, gyártósori összeszerelőkre, vendéglátóipari vagy éppen építőipari munkásokra lenne a legnagyobb igény. A magyar állam már több ösztönzőt működtet, nemcsak az ukrán menekülteket foglalkoztató cégek költségeinek mérséklésére, hanem arra is, hogy a gyermekeik óvodába vagy iskolába járhassanak.

Egyre több cég tervezi azt Magyarországon, hogy felveszik dolgozni a háború elől menekülőket, bár a többség megy tovább a nyugat-európai országokba. Nagyjából 7 ezer ember kért menedékes státuszt Magyarországon, egyelőre az ő esetükben van arra valós esély, hogy munkavállalóként jelenjenek meg idehaza. Többségüknek van Magyarországon rokoni kapcsolata, ezért is maradnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés