Előfizetői tartalom

Egyre több ukrán menekült talál munkát Magyarországon

Nagy Károly
Eddig több mint 7 ezer ukrán menekült folyamodhatott menedékes státuszért a magyar hatóságokhoz, és párszáz ember állhatott könnyített eljárás révén munkába. Főleg a hiányszakmákban várnák a cégek ezeket a dolgozókat tárt karokkal. Mérnökökre, technikusokra, gyártósori összeszerelőkre, vendéglátóipari vagy éppen építőipari munkásokra lenne a legnagyobb igény. A magyar állam már több ösztönzőt működtet, nemcsak az ukrán menekülteket foglalkoztató cégek költségeinek mérséklésére, hanem arra is, hogy a gyermekeik óvodába vagy iskolába járhassanak.

Egyre több cég tervezi azt Magyarországon, hogy felveszik dolgozni a háború elől menekülőket, bár a többség megy tovább a nyugat-európai országokba. Nagyjából 7 ezer ember kért menedékes státuszt Magyarországon, egyelőre az ő esetükben van arra valós esély, hogy munkavállalóként jelenjenek meg idehaza. Többségüknek van Magyarországon rokoni kapcsolata, ezért is maradnak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái