Előfizetői tartalom

Nincs megállás, ismét hatalmas lett a költségvetési deficit

Az első négy hónapban már az éves pénzforgalmi hiányterv 83%-a teljesült, ugyanis áprilisban ismét jelentős, 326 milliárd forintos lyuk alakult ki a költségvetésben. Egyre inkább úgy tűnik, jelentős elszállásban lesz a költségvetési hiány, ha a kormány nem hoz pótlólagos intézkedéseket és minél később dönt ezekről, annál nehezebb lesz helyretenni büdzsé egyensúlyát.

Nincs nyoma a javulásnak, sőt Az év negyedik hónapjában az önkormányzatok nélkül számolt költségvetés egyenlege 326 milliárd forintos mínuszt mutatott. Az általunk gyűjtött adatsor alapján ekkora negyedik havi deficitre még soha nem volt példa. A költségvetési folyamatok romlása tehát a negyedik hónapban sem állt meg. Kapcsolódó cikkünk 2022. 04. 08. Ekkora a baj?...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés