Előfizetői tartalom

Újabb javaslat az MNB-től: kamatmentes hitellel lehetne hazacsábítani a több százezer elvándorolt magyart?

Béremelésekkel, külföldi toborzással és kamatmentes hitellel csábítaná haza a külföldre vándorolt magyarokat az MNB – derül ki a jegybank múlt héten ismertetett javaslatcsomagjából. A cél már régi, születtek kormányzati programok, azonban az utóbbi évek tendenciája azt bizonyította be, hogy a gazdasági kilátások változása sokkal erősebb lehet ezeknél. Az mostanra egyértelműen kijelenthető, hogy megállt az elvándorlási hullám, most már tényleg a visszacsábításon lenne a sor.

Friss ötletek a jegybanktól Három javaslatot fogalmazott meg az MNB a munkaerőpiaccal kapcsolatban, ami a migrációt érinti. A jegybank 144 pontos csomagjában az alábbiak szerepelnek: A célzott bevándorlás ösztönzése A digitális nomádok vonzása A külföldön élő magyarok hazavonzása Az első ponttal kapcsolatban kiemelik, hogy 2017 óta a hiányszakmákban az ukrán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés