budapest airport
Gazdaság

Százával veszi fel a munkavállalókat idén a Budapest Airport

Portfolio
Jelentős növekedést vár a nyáron a Budapest Airport a repülőtéri forgalomban, így a teendők mennyiségében is, ezért nagy számban növeli munkavállalói létszámát a legkülönfélébb területeken. A repülőtér-üzemeltető önmagában csaknem 1400 embernek ad közvetlenül munkát, ám mintegy 250 partnervállalata révén összesen több mint 50 ezer háztartás megélhetéséhez járul hozzá. A legtöbb alkalmazott biztonsági, utasforgalmi és műszaki területen dolgozik, de folyamatosan vesznek fel szakembereket informatikai, fenntarthatósági és menedzsment pozíciókra is. A Budapest Airport HR-igazgatója szerint a repülőtér, mint munkahely vonzerejéhez hozzájárulnak a képzések, a közösségi programok is.

Jelentős növekedésre számít a nyári forgalomban a Budapest Airport, ezért a cég munkavállalói létszámát is nagy ütemben növeli az idei évben.

A vállalat jelenleg is különböző szakterületeken számos pozícióra keres szakembereket, így például projektmenedzsereket, karbantartási szakembereket, de terminálüzemeltetési és információs munkatársakat és rendszergazdákat is, továbbá vannak meghirdetett állások mérnökök számára is.

Város a városban

„Lendületben vagyunk, csak idén több száz új munkatársat toborzunk, akik a közel 1400 BUD-os kollégával együtt a következő évek fejlesztéseinek motorjai lesznek.

Tavaly április óta több mint 460 munkavállaló lépett be hozzánk.

A mi feladatunk, hogy mind megtalálják a helyüket a repülőtéri ökoszisztémában, és kiteljesedhessenek a munkájukban” – mondta el Zahorán-Pirisi Zsuzsanna a cég humánerőforrás igazgatója. Hozzátette:

mindez egyáltalán nem kis feladat, hiszen a Budapest Airport valóságos város a városban.

Egy olyan éjjel-nappal működő létesítményről van szó, mely 1500 hektáron terül el, hatalmas zöld felülettel, teljes infrastruktúrával, saját rendőrséggel és tűzoltósággal, saját kazánházzal, ivóvízkutakkal és teljes hóeltakarító gépsorral rendelkezik. A munkatársainknak ennek megfelelően egy kisváros a munkaterülete a lehető legváltozatosabb helyszíneket magába foglalva: akár az 1. Terminál irodáiban, akár a 2. Terminál mindig élénk és forgalmas SkyCourtjában, vagy a külső helyszíneken dolgozhatnak feladatuktól függően.”

Folyamatos képzés

A legnagyobb számban védelmi ellenőröket és terminál üzemeltetési és információs munkatársakat foglalkoztat a repülőtér. Ezek a kollégák önmagukban a Budapest Airport munkavállalóinak meghatározó részét, közel 500 főt tesznek ki.

Jellemző a munkavállalói körre, hogy az újonnan érkező kollégák között rengeteg a fiatal, az ő beilleszkedésüket mentorprogrammal, illetve repülőtéri képzésekkel segíti a Budapest Airport.

Utóbbira természetesen a nemzetközi előírásoknak megfelelően is nagy hangsúlyt fektet a vállalat. Egy utasbiztonsági ellenőr alapképzése több mint 6 héten keresztül tart, amely idő alatt az ellenőrök felbecsülhetetlen értékű szaktudásra tesznek szert, többek között a legmodernebb technológiát képviselő röntgengépek kezelésével kapcsolatban. A csapatba való beilleszkedésüket 62 mentor segíti.

A Budapest Airport az elmúlt három évben évente átlagosan 25 415 képzési órát szánt a munkatársai fejlesztésére. Ez azt jelenti, hogy egy kolléga évente átlagosan 48 képzési órán vett részt.

Programok és szakmai elismerés

A humánerőforrás igazgató elmondta: ahhoz, hogy működjön a repülőtér, nagyon sok terület precízen összehangolt munkájára van szükség, hiszen a Budapest Airportnál közel 100 szakma képviselteti magát, a mérnöktől az informatikuson és a repülőtér-forgalmi szakembereken keresztül a hordárig vagy a fenntarthatósági szakemberekig.

Mindez ráadásul stabil megélhetést biztosít a Budapest Airport munkavállalóinak: 373 munkatársunk legalább 10 éve a repülőtéri csapat tagja, de van 95 olyan kollégánk is, akik már több mint 25 éve a repülőtéren dolgoznak.

Büszkék vagyunk, rá, hogy nem csak munkalehetőséget, hanem akár életre szóló hivatást is képesek vagyunk nyújtani a munkavállalóink számára” – fogalmazott Zahorán-Pirisi Zsuzsanna. A szakmai vezető szerint ebben szerepet játszanak a közösségépítő kezdeményezések is, mint amilyen az 1. Terminál nagycsarnokában rendezett karácsonyi ünnepség, az Aeroparkban szervezett dolgozói majális, vagy a Budapest Parkban megtalálható Budapest Airport Party Terminal, ahol a vállalat munkatársai a legjobb hazai és nemzetközi koncerteken bulizhatnak.

budapest airport dolgozók

Saját dolgozóira fordított figyelme révén a Budapest Airport nemzetközi HR-szakmai elismeréseket is el tudott hozni. „2022-ben újra elnyertük a brit Investors in People kiváló munkáltatóknak járó, arany fokozatú nemzetközi elismerését. A díjat olyan vállalatoknak ítélik oda, amelyek a munkavállalóval együttműködésben, közösen dolgoznak az üzleti célok elérésén, ezzel támogatva a dolgozók szakmai fejlődését.”

A cikk megjelenését a Budapest Airport támogatta.

Fotó: Portfolio

termosztát, szoba, fűtés, rezsi
Kézzel fogható közelségben a villamosenergia-rendszer teljes átalakulása
oltas-vedooltas-idos-holgy-nyugdijas-no

Holdblog Mi is a Goldilocks?

Archívumunkból (2020) A tőkepiaci szaksajtó rendszeresen emlegette az elmúlt években, hogy épp "Goldilocks" gazdaság...

Holdblog Joe Biden mélypontja

Minden idők harmadik legnépszerűtlenebb elnökeként távozott a Fehér Házból 2021 januárjában Donald Trump. Joe...

Tematikus PR cikk
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. október 4.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
gyógyszertár patika gyógyszerek gyógyszergyár cég