Előfizetői tartalom

A fiskális alkoholizmus nem szűnt meg Magyarországon, csak átalakult

Akik követték az elmúlt hónapok kormányzati bejelentéseit, mint például adóemelés, új különadók kivetése, minisztériumi nadrágszíjhúzás, állami beruházáselhalasztás, rezsiemelés, kata-szigorítás, azok joggal tehetik fel a kérdést: mennyire összeegyeztethető a józan fiskális politikához való visszatérést hirdető kormányzati kommunikációval a 350 milliárd forintos pénzszórás a Vodafone-ügyletben. Cikkünkben összeszedjük a költségvetést érintő gazdaságpolitikai lépéseket az elmúlt hónapokból, hogy bemutassuk, hol és miért bomolhatott meg a konzisztens fiskális politika és mit üzen ez a lakosságnak, a befektetőknek, és a hitelminősítőknek.

Van pénz - csak nem mindegy, hogy mire Egyetlen mondattal ki lehet fejezni a költségvetési politika idei évének fő motívumát: arra van forrás az adófizetők pénzéből, amire a kormány éppen akarja. Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy aki konzisztens, hiteles fiskális politikát vár el a kormánytól, annak csalódnia kell. A költségvetést ugyanis - nemcsak a megváltozó környezetre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés