Előfizetői tartalom

Bejelentette Orbán Viktor az árstopok kiterjesztését - Mi vár ránk?

Az a kormány célja, hogy 2023 végére egy számjegyűre, tehát 10% alá, faragja az infláció ütemét, ezért a következő hetekben olyan döntéseket fog hozni, amelyekkel még több terméket lehet majd megvenni a boltokban árstop mellett – jelentette be a Kossuth Rádió péntek reggeli adásában Orbán Viktor. Látható tehát, hogy a kormányzat részéről olyan intézkedések jönnek, amelyek mélyen beavatkoznak a gazdaságba. Ugyanakkor nem világos, hogy miért az árstop eszközét választják, hiszen egyes élelmiszerárak befagyasztásának érdemi kedvezőtlen hatásai vannak már ma is.

Mi az új bejelentés? A kormányfő érvelése szerint az Oroszországgal szemben hozott uniós szankciók magasabb energiaárakhoz, azon keresztül a szállítási és egyéb költségek beépítése miatt magasabb élelmiszerárakhoz is vezetnek, ezek miatt pedig magas az infláció Magyarországon is. Azt már a két héttel ezelőtti rádióinterjúban is bejelentette Orbán Viktor, hogy „utasítottam...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái