Előfizetői tartalom

Még mindig van feljebb: 20 százaléknál sem ért véget az őrületes drágulás

Várhatóan tovább emelkedett októberben a magyar infláció, a Portfolio által megkérdezett szakemberek átlagosan 20,7 százalékos értékre számítanak. Decemberig pedig még további emelkedés jöhet, így az évet akár 22 százalék körül is zárhatja az áremelkedés, mielőtt 2023-ban csökkenni kezd a nyomás. Októberben talán már a forint erősödése is segíthetett, viszont a csökkenő inflációhoz az árstopok fenntartására is szükség lehet.

20 százalék felett sincs vége az inflációs nyomásnak Szeptemberben jelentősen megugrott a magyar infláció, az augusztusi 15,6 százalékról 20,1 százalékra annak eredményeként, hogy akkor kerültek be a megemelkedett rezsiköltségek. Ezt megelőzően utoljára 1996-ban volt példa 20 százalék feletti áremelkedésre. A következő hónapokban még tovább erősödhet az áremelkedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés