Előfizetői tartalom

Jön az újabb kamatdöntés, de nem sok nyitott kérdést hagyott az MNB

Beke Károly
Kedden ismét összeül a Monetáris Tanács, hogy határozzon a kamatkondíciókról, azonban azok jelentősége jelenleg minimális, hiszen a napi betéti gyorstenderen állapítja meg a kamatot a jegybank. Így most elsősorban a döntést követő kommunikációra, a közleményre és az esetleges háttérbeszélgetésre lesz érdemes figyelni, ott hangozhatnak el új, eddig nem ismert információk. A szakértők ugyanakkor nem számítanak éles fordulatra az MNB-től, várhatóan marad az eddigi kommunikáció, mely arra hívja fel a figyelmet, hogy bármeddig készek elmenni az infláció elleni küzdelemben.

Nem sok kérdés maradt Szinte biztosra vehető, hogy marad a 13%-os alapkamat, valamint a kamatfolyosó két széle 12,5, illetve 25%-on. De igazából ezeknek nincs is sok jelentőségük, hiszen október közepe óta az egynapos betéti gyorstender 18%-os kamata az irányadó, arról pedig minden reggel dönt a jegybank. Jelenleg nincs semmi ok arra, hogy a kamatkondíciókon változtasson a jegybank....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái