Előfizetői tartalom

Áder János szerint van megoldás a magyarországi napelem-problémára

Csiki Gergely
Veszítjük el az egyik legfontosabb erőforrásunkat, a termőföldet - figyelmeztetett a Portfolio-nak adott interjújában Áder János. A Kék Bolygó Alapítvány kuratóriumi elnöke ennek kapcsán úgy vélekedett, hogy a föld minőségének megóvását támogatnunk kell hazai és uniós forrásokból is. Mindezek mellett Áder Jánossal beszélgettünk az alapítvány szemléletformáló tevékenységéről, az oktatási feladatairól, a startupokat támogató tevékenységéről, valamint az általa alapított tőkealap befektetéseiről, de kifejtette álláspontját az aktuális energetikai ügyekről is, mint a napelemek hálózatra csatlakozási stopja, valamint a fakivágások kérdése.

A Portfolio Agrárszektor 2022 konferencia első kerekasztalbeszélgetésében úgy fogalmazott, határozott üzenetet küldve ezzel az ott jelenlévő gazdasági szereplőknek, hogy mezőgazdasági területeket kell visszaadni a természetnek, különben nem 2050 után lesznek gondjaink, hanem már a következő években. A fenntarthatóság érdekében minden szektornak tennie kell, és ez az agráriumra...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái