Előfizetői tartalom

Ezek teljesen megőrültek!? – Kiverte a biztosítékot az új világdeviza terve

Totális őrület, sosem fog megvalósulni, működésképtelen – ilyen és ehhez hasonló minősítéseket kapott közgazdászoktól a brazil-argentin valutaunió ötlete. Persze az ötletből azért nem lesz semmi, amiért a szakembereknek sem tetszik: tényleg nincs közgazdasági realitása. Ettől még persze a két dél-amerikai ország gazdaságilag is közeledhet egymáshoz, ez azonban belátható időn belül nem fog közös fizetőeszközhöz vezetni.

„Őrült” ötlettel állt elő a brazil és az argentin elnök A brazil és az argentin elnök közösen karolták fel a közös deviza régóta dédelgetett ötletét, már az is kitalálták, hogy sur, vagyis dél lenne a fizetőeszköz neve. A két legnagyobb dél-amerikai ország évtizedek óta álmodozik hasonlóról, 1987-ben már egészen konkrét formát öltött a gaucho, mint lehetséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés