Előfizetői tartalom

Szankciós kereszttűzbe került Paks II.

Kedden érdekes fordulatot vett a Paks II. beruházás ügye: a Roszatom vezérigazgatója Paks II. építésének 2024-es megkezdéséről beszélt, míg a Siemens Energy vezetője is fogadkozott, hogy teljesítik a szerződésüket. Ugyanakkor a német cégen belül aktivistabefektetők egy csoportja hevesen tiltakozik az orosz atomenergiás vállalattal való együttműködéssel szemben. Eközben egyelőre nem tudni, hogy a berlini kormány a szankciók miatt kiadhatja-e az exportengedélyeket a Siemens vezérlő rendszeréhez, ami még az Európai Bizottságot is elbizonytalanította.

Mozgalmas hét a mostani a Paksi Atomerőmű bővítésének ügyében: kedden két ígéret is elhangzott, hogy nem fenyegeti veszély a beruházást. Egyrészről Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója jelezte, hogy az orosz fél kész gyorsítani is Paks II. építésén, és várakozásai szerint jövőre várható az első beton öntése. A másik nyilatkozatot pedig a Siemens Energy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés