Előfizetői tartalom

Özönlenek Magyarországra a külföldiek: semmi sem állíthatja meg őket

Hivatalosan már több mint 70 ezer külföldi dolgozik Magyarországon, azonban a létszámuk ennél minden bizonnyal magasabb. Ráadásul folyamatosan növekszik: a Portfolio-nak nyilatkozó szakértők szerint havonta 500-1000 külföldi munkavállaló érkezik Magyarországra, főképp az iparba. A munkaerőhiány miatt a következő években is meghatározó lehet a külföldiek beáramlása, akik egyre több országból érkezhetnek hazánkba könnyített feltételek mellett. A következő időszakban több óriásberuházáson is dolgozhatnak.

Habár a hazánkban dolgozó külföldiek számának becslését számos bizonytalanság övezi, annyi biztos, hogy hivatalosan minden korábbinál több, 70 ezer külföldi dolgozott Magyarországon a tavalyi év közepén - derült ki a KSH adataiból, amelyet a Portfolio megkeresésére közölt a hivatal. Az adatokat a legalább 5 főt foglalkoztató vállalatokra kiterjedő felmérés tartalmazza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés