Előfizetői tartalom

Kiderült: végleges szakításra készülnek a németek az oroszokkal a vezetékes gázimportban

Két, egymástól látszólag független, hír jelent meg pénteken néhány perc különbséggel, de ha egybeolvassuk őket, akkor elég világosan látszik: végleges szakításra készül Németország Oroszországgal a vezetékes gázimportban. Kiderült ugyanis, hogy éppen akkora (54 milliárd köbméternyi) éves kapacitású szárazföldi LNG-terminálokat terveznek a németek, mint amekkora a felrobbantott Északi Áramlat 1 éves kapacitása volt (55 milliárd köbméter). Vették is a lapot az oroszok és néhány percre rá ki is szivárogtatták a Reutersnek, hogy lezárják a vezetékeket és állagmegóvást hajtanak végre rajtuk, de a hírügynökség egyik informátora azt mondta: valójában „eltemették” a vezetékpárt az oroszok, mert arra számítanak, hogy már nem fognak rajta gázt szállítani a németeknek.

Bemutatták a középtávú német terveket Pénteken kora délután hozta nyilvánosságra a német gazdasági és klímavédelmi minisztérium, hogy milyen LNG-kapacitásokat tervez rövid és középtávon az orosz-ukrán háború tanulságai alapján, és ebből derültek ki az alábbi információk: A már leszállított három úszó tároló és újragázosító egység (FSRU, a brunsbüttelit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés