Előfizetői tartalom

Elmondták a kormány tagjai, hogyan lesz Magyarországon felzárkózás és növekedés

Csiki Gergely
Csütörtökön 10 órakor veszi kezdetét a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara hagyományosan minden évben megrendezett Gazdasági Évnyitó című rendezvénye, amelyen ezúttal Orbán Viktor miniszterelnök, Varga Mihály pénzügyminiszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szólal fel. Az eseményen Parragh László a jegybanknak üzent, szerinte a gazdasági növekedés monetáris visszafogása zajlik. Nagy Márton miniszter azt hangoztatta, hogy folytatódik a beruházásra épülő gazdasági növekedés, a beruházási rátát 30%-ra akarják emelni, és ehhez lényegesen több energiára, valamint a munkaerő számának emelésére van szükség. Erre az egyik lehetőség a gazdasági migráció a gazdaságfejlesztési miniszter szerint. Varga Mihály pénzügyminiszter is arról beszélt, hogy kezdenek kimerülni a munkerőben rejlő belső tartalékok. Emellett a magyar gazdaság kilátásait is értékelte a tárcavezető.

2023. március 09. 11:51 Orbán Viktor: Magyarországnak szüksége van még 500 ezer emberre Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitóján tart...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái