FONTOS Új lakást vennél? - Íme a legolcsóbb és a legdrágább kerületek
 
Előfizetői tartalom

Most aztán tényleg indulhat a kamatcsökkentés Magyarországon, ha az MNB nem ijed meg a forint esésétől

Kedden ismét összeül a Monetáris Tanács és rég volt ekkora súlya a döntésének, hiszen akár a 18 százalékos irányadó kamat csökkentése is elkezdődhet. A jegybank már egy hónapja jelezte, hogy napirendre veszi a kérdést, és a Portfolio által megkérdezett elemzők nagy többsége arra számít, hogy rá is szánják magukat a lazításra. Kérdés, hogy a múlt hét második felében látott forintgyengülés esetleg visszatarthatja-e őket ettől.

Rég volt ennyire izgalmas kamatdöntésünk Kedden úgy ül össze a Monetáris Tanács dönteni a kamatkondíciókról, hogy már egy hónapja tudjuk, mennyire fontos lesz a mostani találkozójuk. Április végén ugyanis az MNB már csökkentette a kamatfolyosó felső szélét és egyben jelezte, hogy a következő lépés az irányadó kamat mérséklése lesz, ami napirendre kerül. A kérdés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés