Előfizetői tartalom

Ijesztő számok érkeztek az állam költségvetéséről - Ekkora lenne már a baj?

A soha nem látott áprilisi költségvetési hiányszám mögött továbbra is aggasztó folyamatokat tudunk felfedezni, ez pedig a jelenleg már kvázi kész 2024-es büdzsére nézve nem túl jó. A kedvezőtlen idei költségvetési kép tehát nem változott: a rezsikiadások magasak, a kamatkiadások kezdenek elszállni, de ami igazán drámai, az a költségvetés áfabevételeinek alakulása.

Két héttel ezelőtt már beszámoltunk arról, hogy folytatódott a költségvetés havi adatainak rossz szériája, nem is akármilyen módon: a 620 milliárd forintos negyedik havi hiány a valaha volt legmagasabb. A Pénzügyminisztérium kedden hozta nyilvánosságra a részletes államháztartási adatokat, amelyek segítségével pontosabb képet kapunk a büdzsé valós teljesítményéről....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés