Előfizetői tartalom

Rengeteg pénzt kereshetünk vele, de a lemaradóknak óriási bukást hoz a mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligencia térnyerése nagyon úgy tűnik, hogy egyelőre nem sodorja veszélybe a munkahelyeket, nem okoz tömeges munkanélküliséget, de az kétségtelen, hogy szépen lassan minden dolgozó életére hatással lesz, ahogy beépül a munkafolyamatokba. Akik megfelelően alkalmazzák, sok pénzt kereshetnek vele, a lemaradók viszont idővel gondba kerülhetnek.

Bár egyesek attól tartanak, hogy a mesterséges intelligencia kiváltja majd a munkájukat, és felkopik az álluk, szakértők szerint valójában a ChatGPT és társai inkább pozitívan befolyásolják az emberek mindennapi életét, képességeit. Sőt, a teljes gazdaság - de még a tudomány - működésére is jótékonyan hathatnak, és nyomukban új iparágak születnek.

Richard Blumenthal amerikai szenátor a mesterséges intelligenciáról szóló meghallgatását egy olyan hangfelvétellel nyitotta meg, amelyen a feltörekvő technológia kockázatait ismertette, ám a szöveget nem ő, hanem a chatGPT írta, és egy alkalmazás olvasta fel az ő hangján.

A Stanford Egyetem és a Google kutatócsoportja létrehozott egy miniatűr virtuális világot, ahol 25 különböző személyiséggel rendelkező mesterséges intelligencia éli az életét. A karakterek önállóan és meglepően realisztikusan lépnek egymással interakcióba, és még a kutatókat is megdöbbenti, mennyire komplex és az emberi viselkedéshez hasonló világ bontakozik ki a szemük előtt.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés