Előfizetői tartalom

A piacoknak nem tetszik Nagy Márton inflációs célról szóló felvetése

A piaci szakértők nem támogatják Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter javaslatát, miszerint az inflációs célt magasabbra kellene emelni, mivel egy sor strukturális ok miatt tartós lehet a pénzromlás. A befektetők viszont úgy látják, hogy kockázatos ilyen lépést tenni, erről beszélni, amikor a magyarországi infláció még mindig nagyon magas.

Magyarország gazdasági minisztere, Nagy Márton javasolta az ország inflációs céljának emelését, mivel az árak növekedése valószínűleg nem tér vissza a jegybank 3%-os céljának közelébe. Nagy úgy véli, hogy globális "strukturális" tényezők, például az energiaköltségek és a demográfia hozzájárulhatnak a magasabb inflációhoz. Az inflációs cél emelése szerinte csökkenthetné...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés