Előfizetői tartalom

Sokkoló adatok érkeztek, ezért van bajban a kormány

A különadók idén májusi befizetése elfedte a költségvetés ötödik hónapjában zajló alapvető folyamatokat, amelyek arra utalnak, hogy az idei büdzsé fundamentumai recsegnek ropognak. Ami ijesztő: a fogyasztási krízis miatt (az egekbe szökő infláció miatt csökkennek a reálkeresetek, az emberek nem költenek úgy, mint korábban) az áfabevételek éves alapon már csökkentek.

Két héttel ezelőtt - a Pénzügyminisztérium előzetes adatközlése alapján - számoltunk be arról, hogy a költségvetés az év ötödik hónapjában első ránézésre szép teljesítményt hozott össze. A minisztérium csütörtök délelőtt hozta nyilvánosságra az államháztartás részletes májusi adatait, amiből aggasztó kép rajzolódik ki. Arról már hetek óta cikkezünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés