FONTOS Ez a dolgozók bosszúja: készül a nagy felmondási hullám Magyarországon?
 
Portfolio signature

Munkahelyi zaklatás: egyre nehezebb a nők dolga

Mióta ilyen instabil a gazdasági környezet, a nők még kevésbé merik jelezni, ha munkahelyükön visszaéléssel, zaklatással, helytelen bánásmóddal szembesülnek. Egyébként is tetemes hátrányuk a munkaerőpiacon az elmúlt években csak még nagyobb lett.

A nők eddig sem voltak a munkahelyi visszaélések szószólói, most azonban a bizonytalan gazdasági helyzet és a foglalkoztatási anomáliák még tovább súlyosbíthatják a problémákat. Diane körülbelül hat éve dolgozik egy New York-i szoftvercégnél, az első két évben nagyon élvezte a munkáját. Aztán új főnöke lett, és a dolgok megváltoztak.

Már az elején világos volt, hogy nem kedvel engem

- magyarázza a magát ázsiai-amerikai származásúnak valló 37 éves Diane. “Olyan feladatokat kért tőlem, amelyek elvégzése objektíve az én fizetési kategóriám alatti pozíciókat betöltők dolga lett volna. Aztán kritizálni kezdett a kollégáim előtt, és azzal vádolt, hogy nem követtem az utasításait, pedig megtettem.”

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés