Előfizetői tartalom

A büntetések és a kiváltságok korát éljük - Szép csendben jutalmat kapnak, akik visszatérnek az irodába

Míg egyes vállalatok fenyegetésekkel és ultimátumokkal igyekeznek visszaterelni a kollégákat az irodába, mások épp ellenkezőleg: pluszjuttatásokkal, vonzó közeggel és - az ingázás terhéért cserébe - rövidített munkaidővel ösztönöznek.

Idén augusztusban, amikor a Zoom visszarendelte dolgozóit az irodába, világszerte megdöbbenést keltett a döntés. A videokonferencia-platform, amely mára szinte a távmunka szinonimájává vált, úgy tűnt, pont annak a dolognak az ellenkezőjét teszi, amit képviselt. Megkövetelték ugyanis, hogy a 80 kilométernél nem messzebb élő alkalmazottaik hetente legalább kétszer személyesen is jelenjenek meg.

A Zoom csak egyike azoknak a közismert munkáltatóknak, amelyek ultimátumot adtak az irodába való visszatérésre.

Az Amazon emailben figyelmeztette azokat az alkalmazottakat, akikről úgy vélték, nem tartják be a háromnapos irodában tartózkodás szabályát. A Google engedélyezte vezetőinek, hogy a teljesítményértékelés során figyelembe vegyék az irodából való igazolatlan hiányzásokat. A Publicis egyenesen azt közölte amerikai dolgozóival, hogy a heti háromszori személyes megjelenés elmulasztása hatással lesz a fizetésemelésre, a bónuszokra és az előléptetési lehetőségekre is.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés