Előfizetői tartalom

Milyen közel volt Magyarország az államcsődhöz tavaly?

Beke Károly
Lassan egy éve annak, hogy a forint szabadesését kellett megfékeznie egy 500 bázispontos vészkamatemeléssel az MNB-nek. Objektíven nézve akkor egy árfolyamválság küszöbén voltunk, ami akár államcsőd felé is vezethetett volna, ha nem megfelelően kezelik – hangzott el a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) vándorgyűlésére rögzített beszélgetésben, melyet Madár István, a Portfolio vezető elemzője moderált. A résztvevők abban is egyet értettek, hogy az adósságkezelés a következő években is kihívások elé néz, nehéz egyensúlyozni a lakossági állampapírok és a devizakötvények között.

Budapest Economic Forum 2023 A magyar gazdaságpolitika legfontosabb kérdései kerülnek majd szóba október 17-én a Budapest Economic Forum konferencián. Vegye meg a jegyét most! Információ és jelentkezés Mennyire voltunk az államcsődtől tavaly? Egy éve szeptember végén jelentette be az MNB Monetáris Tanácsa...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái