Előfizetői tartalom

Elveszett évtized jön Kínában is? Óriási problémákkal kell szembenéznie az országnak

Optimista vélekedések szerint a kínai gazdaság jelenlegi gyengélkedése csupán időszakos nehézségekből fakad, és pár éven belül visszatér a dinamikus növekedés az országba. Azaz a zéró-Covid politika okozta sokk és az ingatlanpiaci lufi leeresztése egyaránt kezelhető problémát jelentenek, amelyek hosszabb távon nem akadályozzák Kína felemelkedését. Pesszimista vélekedések szerint azonban a helyzet sokkal rosszabb, és sem a fogyasztás felélénkülése, sem pedig egy egészségesebb növekedési modell elérése nem várható. Örök második marad Kína a Nyugat mögött?

Ez itt az on the other hand, a portfolio vélemény rovata. Ez itt az on the other hand, a portfolio vélemény rovata. A cikkek a szerzők véleményét tükrözik, amelyek nem feltétlenül esnek egybe a Portfolio szerkesztőségének álláspontjával. Ha hozzászólna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés