Előfizetői tartalom

EU-s jelentés hozta felszínre, hogy nagy bajban vannak a magyar gyerekek

Bár az EU-ban a gyerekszegénységi helyzet 2015 és 2022 között folyamatosan javult, de 2020-ban megfordult a tendencia, és 2022-re az EU-ban a gyermekek közel egynegyedét fenyegeti a szegénység vagy a társadalmi kirekesztés. Az összképet tekintve Magyarországon a legutóbbi időszakban, ha csak enyhén is, de pozitív irányba változott a helyzet, de az oktatás és az egészségügy súlyos problémák és kockázatok látszanak. Különösen az iskolaelhagyás és az egészségügyi ellátás hozzáférhetősége miatt aggódhatnak a döntéshozók. A célzott erőfeszítések és beruházások kulcsfontosságúak a magyar gyermekek jólétének javításához - állapította meg az Eurofound uniós kutatószervezet friss tanulmánya.

Az Eurofound, az Európai Unió kutatási ügynöksége nemrégiben átfogó tanulmányt tett közzé a gyermekjóléti és a szociális szolgáltatások minőségéről: a felmérés a gyerekszegénységet, a kora gyermekkori nevelést és gondozást (ECEC), az oktatást, az egészségügyi ellátást, a lakhatást és a táplálkozást vizsgálta, és sem az EU-s, sem a magyar helyzetről nem fest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés